Haloo! sovelluksen käyttöohje

 


 

Kuvaus

 Haloo! on älypuhelimen turvasovellus, joka helpottaa seniorin ja hänen läheistensä välistä yhteydenpitoa.
Sovelluksessa on lista niistä (läheisten) numeroista, jotka hyväksytään sisääntuleville puheluille.
Kaupustelijat ja huijarit puuttuvat listalta, eivätkä päse häiritsemään soitoillaan.

Hälytettäessä sovellus soittaa peräkkäin läheisten ihmisten (max. 4) numeroihin, kunnes joku vastaa.
Läheiset saavat vastaamattomasta puhelusta tiedon sähköpostiinsa.

Sovellus toimii älypuhelimessa Wi-Fi-yhteydellä (kodin langaton verkko) tai Data SIM-kortilla.
Pelkkä Data-SIM on usein edullisempi, kuin puhelinlittymä-SIM-kortti.

Sovellus käyttää VoIP-tekniikkaa (Voice over IP) internetin kautta. Sovelluksen voi ladata App store:sta tai Google Play store:sta.

 

Käyttöönotto

Sovellusta käyttääksesi sinun tulee tehdä liittymäsopimus. Katso telepapat.fi tai soita 03-4489489.

Kun liittymäsopimus on tehty, voit ladata Haloo!-sovelluksen App store:sta tai Google Play store:sta (julkaisija NSF Telecom Ab). Kun käynnistät sovelluksen, anna sille sen pyytämät luvat ja jatka aktivoimaan tilisi. Se tapahtuu syöttämällä sähköpostiosoitteesi. Käytä sitä osoitetta, jonka olet ilmoittanut liittymäsopimuksen yhteydessä. Saat sähköpostiisi aktivointikoodin, jonka syöttämällä saat sovelluksen käyttöösi.

Asetukset

Ylävalikosta löytyy sovelluksen eri toiminnot ja asetukset. "Lisää"-vaihtoehdosta (kolme pistettä) saa enemmän vaihtoehtoja näkyville.

    

 

Oma tili

Kohdasta Oma tili näkee puhelinnumeron ja sähköpostin, jotka on rekisteröity Haloo!-palveluun. PIN-koodi on koodi, jolla pääsee ohittamaan mahdollisesti käytössä olevat rajoitukset (katso sallitut puhelut).

 

Aktivoi palvelu

Palvelun saa päälle ja pois Aktivoi palvelu -kohdasta. Kun palvelu on pois päältä, ei Haloo! sovelluksella voi tehdä tai vastaanottaa puheluita.

 

Puheluasetukset

Voit halutessasi soittaa älypuhelimesi oman puhelinsovelluksen kautta myös Haloo! puhelun. Puhelin tarjoaa vaihtoehtona tehdä puhelu Haloo!:n kautta tai normaalisti GSM kautta. Jos valitset Haloo!:n, näkyy puhelussa soittajana Haloo! numerosi ja puhelu laskutetaan Haloo!-liittymän hinnaston mukaisesti.

     

 

Jaa ystäville

Voit lähettää Haloo! numerosi tiedoksi ystävillesi tekstiviestillä tai sähköpostilla.

 

Muokkaa läheiset

Valitsemalla kohdan "Muokkaa läheiset" pääsee muokkamaan läheisten pikavalintanumeroita.

Muokkaus-näkymässä on paikat neljälle läheiselle.

Tyhjälle pikavalintapaikalle saa lisättyä kontaktin PLUS lisäysmerkistä. Kun painaa PLUS-painiketta, aukeaa puhelimen Yhteystiedot, josta voi hakea ja valita läheisen numeron. Tämän voi toistaa kaikkien PLUS-painikkeiden kohdalla. Korkeintaan neljän läheisen pikavalintapainikketta voi määritellä.

Pikavalintapaikan saa tyhjennettyä PUNAISESTA poistoruksista.

      

 

Sallitut puhelut

Voit rajoittaa vastaanotettuja ja soitettuja puheluita. Sallittuja numeroita lisätään puhelimesi yhteystiedoista napauttamalla oikean yläkulman "Lisää"-ikonia. Numeron pitää siis löytyä ensin yhteystiedoistasi. Sallittujen puheluiden lista on yhteinen kumpaankin suuntaan. Huomio! Läheisten pikavalintoihin määritetyt numerot ovat aina automaattisesti sallittu. Niitä ei tarvitse erikseen lisätä listalle eikä niistä pysty puheluita estämään muutoin kuin poistamalla se läheisten pikavalinnoista.

       

 

Ohje

Pääset ohjesivuille tai voit antaa palautetta

 

Info

Infossa näet Sovelluksen version ja voit lukea sovelluksen käyttöehdot

 

Vastaaminen

Kun ystäväsi soittaa Haloo!-numeroosi, puhelimesi hälyttää, Haloo!-sovellus aukeaa ja näyttää sisääntulevaa puhelua.

Pyyhkäise sinistä LUURI-painiketta oikealle vastataksesi, tai jos et halua vastata, pyyhkäise punaista LUURI-painiketta vasemmalle katkaistaksesi hälytyksen

 

4. Hälytyssoitto

Läheiset näkymäään pääsee ylävalikon Läheiset painikeesta. Läheiset-näkymän PUNAINEN kellon näköinen hälytyspainike käynnistää peräkkäiset kutsut läheisten numeroihin. Hälytys soittaa läpi pikavalintapainikkeisiin muokatut numerot peräkkäin, noin 30 sek ajan vuoroillaan, kunnes joku vastaa.

Hälytys-puhelun voi lopettaa painamalla punaista LOPETUS painiketta.

 

Soittaminen

Soittaminen Läheiset-näkymästä

Jokaisen näkymän yläreunassa on paikallaaan pysyvä valikkorivi. Läheiset näkymään pääsee painamalla valikon läheiset kuvaketta. Läheiset-näkymässä on tärkeimmät painikkeet, joilla pystyy soittamaan nopeasti:

  • Neljän läheisen ihmisen pikasoittopainikkeet. Läheisille soitetaan painamalla kyseistä pikavalintapainiketta
  • PUNAINEN hälytyspainike, joka käynnistää peräkkäiset kutsut läheisimpien numeroihin. (katso Hälytyssoitto)

Tehdyn puhelun voi lopettaa painamalla punaista LOPETUS painiketta.

 

Soittaminen Näppäimet-näkymästä

Puhelun voi tehdä myös normaalisti käyttämällä Näppäimet-näkymän näppäimiä soittakseen ulos. Näppäimet-näkymään pääsee ylävalikon Näppäimet-painikeesta

Näppäile puhelinumero ja paina sinistä LUURI-painiketta.

Kotimaan numerot valitaan suuntanumerolla (03-,09- jne.). Ulkomaille soitettaessa laitetaan maakoodin eteen PLUS(+) merkki. PLUS-merkin saa painamalla NOLLA-näppäintä pitkään. Maakoodin jälkeen tulee suuntanumero ilman etunollaa ja sen jälkeen tilaajanumero. Ulkomaan numeroihin ja kalliisiin palvelunumeroihin (mm. 0700, 0600-alkuiset) soitettaessa täytyy valita PIN-koodi ennen, kuin puhelu yhdistyy (katso Oma Tili).

Uloslähtevän puhelun voi lopettaa painamalla punaista LOPETUS painiketta.

Jos vahingossa näppäilee vääriä numeroita, voi loppupään numeroita pyyhkiä pois painamalla takaisin-painiketta (back-space).

Käytössäsi on myös MYKISTYS ja KAIUTIN painikkeet

Puhelun voi lopettaa painamalla punaista LOPETUS painiketta.

 

Soittaminen yhteystiedot-listalta

Yhteystiedot-näkymään pääsee painamalla ylävalikon Yhteystiedot-painiketta

Yhteystiedot-näkymän alalaidan Suurennuslasi (etsi)-painikkeella voi hakea omista yhteystiedoista. Haku tarkentuu, mitä enemmän kirjaimia annat. Hakuavain voi olla myös numeroita, mutta ne pitää antaa puhelinumeron alusta lähtien +35840... jne.

Voit myös vierittää näkymää alas kunnes aakkosjärjestyksessä näet haluamasi henkilön rivin ja paina sitä.

Puhelu ei yhdisty ennen, kuin painat mustaa LUURIN-kuvaa hakutuloksessa. Ennen luurin painamista näet myös, mikä puhelinumero on tallennettu valitsemaasi yhteystietoon.

Puhelun voi lopettaa painamalla punaista LOPETUS painiketta.

 

Puheluhistoria

Puheluhistoria-näkymään pääsee painamalla ylävalikon Puheluistoria-painiketta. Puheluhistioriassa on kaksi näkymää, KAIKKI tai vain VASTAAMATTOMAT.

Puheluhistorian rivejä ei pysty poistamaan muuten kuin puhelimen omassa puhelinsovelluksessa painamalla siellä valittua riviä kauan ja valitsemalla vaihtoehdon POISTA.

       

 

Takaisinsoitto puheluhistoriasta

Valitsemalla puheluhistoriarivin pystyy soittamaan takaisin painamalla mustaa LUURI-painiketta näytön oikeassa yläkulmassa. Näet myös, mikä puhelinumero on tallennettu valitsemaasi puheluhistoriatietoon.

 

Puhelun kääntäminen #-merkillä

Käynnissä olevan puhelun voi kääntää toiseen numeroon avaamalla NÄPPÄIMET. Tämän jälkeen näppäillään alkuun #-merkki, ja sen jälkeen valitsemasi puhelinnumero johon puhelu siirretään.

Kun seuraavaksi painat sinistä LUURI-painiketta oma puhelusi katkeaa ja henkilö, joka soitti sinulle yhdistetään antamaasi numeroon ja hän alkaa kuulla soitonmenoääntä

Siirtäjä (eli sinä) maksaa loput puhelusta alkuperäiseltä soittajalta siirrettyyn numeroon.

 

Välipuhelu puhelun aikana

Tehdäksesi välipuhelun voit laittaa käynnissä olevan puhelun pitoon painamalla PITO-näppäintä. Tämän jälkeen siirryt Näppäimet-näkymään ja voit valita seuraavan numeron. Kun lopetat välipuhelun, siirtyy puhelu automaattisesti takaisin pidossa olevaan puheluun